Paylaş:

Çimsa, Su’daki Ayakizi’ni hesapladı

Sabancı iştiraki Çimsa, sektöründe bir ilke daha imza atarak, “ISO 14046 Su Ayakizi Belgesi”ne sahip Türkiye’nin ilk ve tek çimento ve yapı malzemeleri şirketi oldu.

Yenilikçi vizyonu ile Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri şirketi olan Çimsa, insana ve çevreye saygılı çalışma anlayışını bir adım öteye taşıyarak, su kaynaklarının akılcı ve sürdürülebilir kullanımı konusunda sektöründe önemli bir başarıya imza attı. Çimsa, CDP Türkiye 2016 raporlama döneminde gösterdiği başarı sayesinde A- puan alarak, Türkiye İklim Liderleri Ödülleri’ne layık görülmesinin ardından, 2016 yılında yürütülen sistematik çalışmalar ve iyileştirmeler sayesinde bir önceki yıla nazaran su tüketimini %23 oranında azaltmayı başardı. Yaptığı çalışmalar ile 1500 haneli bir köyün 1 yıllık su ihtiyacına denk miktarda bir tasarruf gerçekleştiren Çimsa, uluslararası geçerliliği olan “ISO 14046 Su Ayakizi Belgesi”ni aldı.

“Su kaynaklarının korunması, sürdürülebilir kalkınma yolunda hepimizin sorumluluğudur”

Sürdürülebilirliği, entegre bir bakış açısıyla Çimsa geneline yayma yolunda ilerlediklerini kaydeden Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, maddi olmayan tüm sermaye gruplarını en verimli şekilde değerlendirmek ve geliştirmek hedefiyle yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, “Rekabetçi üretim gücümüzü koruyarak, büyüme yolundaki birincil pusulamız ve tüm faaliyetlerimizin kaldıracı sürdürülebilirliktir. Doğal yaşam kaynağı olan su, günümüzde küresel ısınma ve hızlı nüfus artışına bağlı, oldukça ciddi problemlerle karşı karşıyadır. Bu noktada su kaynaklarını korumak ve sürdürülebilir biçimde kullanımını yönetmek küresel bir sorumluluk haline gelmiştir. Biz de Çimsa olarak her geçen gün talebin arttığı ve gün geçtikçe azalan su kaynaklarımıza yönelik sistematik bir çalışma yapmaya karar verdik. Gerçekleştirdiğimiz projelerle 2016 yılında su tüketimimizi %23 oranında azaltmayı başardık ve uluslararası düzeyde geçerliliği olan ISO 14046 Su Ayakizi Belgesi’ni aldık” dedi.  Küresel iklim değişikliğine etki eden faktörler konusunda proaktif bir yaklaşımla hareket etmenin önemini vurgulayan Özhatay, “Su tüketimini azaltmaya yönelik çalışmalar yaparak verimlilik ve kaliteyi artırmanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla üzerinde çalıştığımız üretim bazlı tüketim hesaplamalarını geliştirerek, önümüzdeki süreçte su ayak izini azaltma çalışmalarına daha da hız kazandırarak, hem sektörümüze hem ülkemize örnek olmayı hedefliyoruz” dedi.