Paylaş:

Çimsa, Yapı Kimyasalları Sektörüne Değer Katmaya Devam Ediyor

Beyaz Çimento ve Kalsiyum Aluminat Çimentosu gibi özel ürünleriyle Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne inovasyon ve Ar-Ge gücü sayesinde öncülük eden Çimsa, Yapı Kimyasalları Semineri’nin ikincisini düzenledi.

Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay: “Yola çıkarken bir hayalimiz vardı; Türkiye’de böyle bir semineri gerçekleştirmek. Biz hayal kurmaya devam ediyoruz, siz de bizimle birlikte olursanız çok seviniriz.”

Türkiye Çimento sektörünün önde gelen şirketlerinden Çimsa, yapı kimyasalları sektöründeki gelişmeleri iş ortaklarıyla beraber değerlendirmek adına 8 Eylül 2016 tarihinde 2. Yapı Kimyasalları Semineri’ni gerçekleştirdi. Sakıp Sabancı Müzesi’nde yoğun bir katılıma ev sahipliği yapan seminerde, yapı kimyasalları sektöründeki gelişmeler ve teknik uygulamalar konuşuldu.

Yapı Kimyasalları Semineri’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay, Çimsa’nın 44 yıllık deneyimi, geniş ürün yelpazesi, insana ve çevreye saygılı yaklaşımı sayesinde sürekli büyüyen global bir şirket olduğunu kaydetti. Çimsa olarak her zaman daha iyisini başarmak hedefiyle sektördeki yolculuğuna devam ettiklerini belirten Özhatay, ‘Formülün Adı’ çatısı altında klasik ürünlerden yenilikçi çözümlere giden, iş ortaklarına tek bir üründen oluşan portföyler yerine her bir sektörün ihtiyaçları göz önüne alınarak titizlikle formülize edilen ve o segmente özel bir performans içeren çözümlerin sunulduğu yenilikçi çalışmalarını, yaptığı açılış konuşmasında iş ortaklarıyla paylaştı. Bu konuda Genel Müdür Özhatay,  “Formülün Adı”nı biz 5 değer üzerine inşa ettik. İlk değerimiz ürün çeşitliliği; ihtiyaca özel, sizin ve müşterinizin ihtiyacına özel değişik ürünler geliştirmek. İkinci değerimiz bu ürünlerin yüksek ve stabil performansını sağlamak ve buna güvence sunmak. Ancak üçüncü değerde sadece ürünle değil, size çözümle gelmeyi hedefliyoruz. Hedefimiz üretim süreçlerinizde 7/24 çözüm ortağı olmak, ürünlerimize ait konularda sizlerle beraber çalışmak ve çözüm üretmek. Tabi ki bu üç değere destek değerlerden bir tanesi de Araştırma ve Uygulama Geliştirme. Bu bir döngü değerli dostlar ve hiç bitmeyen bir döngü. Son olarak da tüm bu yaptığımız çalışmalardaki ana hedefimiz elbette ki ekonomik değer yaratmak; kendimize, size ve sizin müşterinize. Ama biz inanıyoruz ki, geliştirdiğimiz projeler ile geliştirdiğimiz ürünlerle aynı zamanda Dünya’nın kısıtlı kaynaklarının kullanımında, ürün optimizasyonu ve kaynak optimizasyonu ile sürdürülebilirlik konusunda da ‘Formülün Adı’ ile bu sektörü başka bir yere taşıyacağız.” sözleriyle Çimsa olarak yapı kimyasalları sektörüne kattıkları değerin bir kez daha altını çizdi.

Biz bugünü önemsiyoruz. Çünkü bugün; bizlere sizlerle beraber öğrenmeyi, sizinle paylaşmayı ve sizinle gelişmeyi fırsat sunuyor.

Konuşmasında, Ar-Ge’ye yapılan yatırımların sektördeki pazar trendlerini ve sektörün dinamiklerini şekillendirdiğine vurgu yapan Özhatay, Çimsa olarak inovasyon konusunda yaptıkları çalışmaları ise şu sözlerle anlattı:

“Biz Çimsa olarak sektörümüzde artık yeni bir şeyler yapmak, yeni bir şeyler söylemek gerektiği üzerinde uzun yıllardır çalışıyoruz. 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezimiz kendi alanında ilk ve tek. Tam bir ‘inovasyon üssü’ olarak gösterilen Çimento Araştırma ve Uygulama Merkezi’mizde müşterilerimizin özel ihtiyaçlarına yönelik, katma değeri yüksek ürünler ve farklı uygulamalar geliştiriyoruz. Bu merkez, Çimsa’yı ateşleyen lokomotif gücüdür. Şirketimizin geleceğe, geleceğin ürünlerine imza atmasını sağlayan yenilikçi yüzüdür.”

2. Yapı Kimyasalları Semineri’nin önemli konukları

Yurt içi ve yurt dışından önde gelen isimlerin de katıldığı 2. Yapı Kimyasalları Semineri’nin önemli konuşmacıları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. İsmail Özgür Yaman ve Prof. Dr. Mustafa Tokyay, Delft Üniversitesi’nden Doç. Dr. Oğuzhan Çopuroğlu, Munich Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Johann Plank ‘in yanı sıra, Çimsa Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Tuğhan Delibaş ve Melike Sucu yer aldı. Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleşen sunumlarda yapı kimyasalları sektörüne yön veren gelişmeler ve uygulamalar ele alındı.

Seminer katılımcıları daha sonra, Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergilenmekte olan 20. yüzyıl ortası avangart sanat ağı ZERO kurucularından Alman sanatçı Heinz Mack’ın eserlerini içeren “MACK, Sadece Işık ve Renk” sergisini yakından görme fırsatı buldu.