Paylaş:

Çimsa Yaz Çocukları eğlenirken öğrendi!

Çimsa’nın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi ‘Yaz Çocukları’2015 mezunlarını verdi. Yaklaşık 150’ye yakın çocuk, Çimsa’nın Niğde Fabrikası’nda gerçekleşen projede hem eğlenceli vakit geçirdi hem de kendini keşfetme fırsatı buldu.

Çimsa tarafından 2012 yılından bu yana devam eden sosyal sorumluluk projesi ‘Yaz Çocukları’bu yıl 22 Haziran-31 Temmuztarihleri arasındagerçekleştirildi. Çimsa Niğde Fabrikası çalışanlarının ve Niğde’nin Kolsuz ve Çarıklı köyünde yaşayan çocukların katılımıyla gerçekleşen projede yaklaşık 150 çocukbirçok farklı aktivitede yer alarak yaz tatillerinde keyifli vakit geçirdi.

İki haftalık dönemler halinde olmak üzere toplam altı hafta süren kampa katılan 7-12 yaş arası çocuklar, uzman psikologlar tarafından hazırlanan program doğrultusunda yaratıcı yazarlık, drama, basketbol, voleybol ve koordinasyon gibi çeşitli konularda eğitim aldı.

‘ÇimsaYaz Çocukları’ şenlikte buluştu

Çimsa Yaz Çocukları eğitimlerinin tamamlanmasının ardından çocuklar ve aileleri için Çimsa Niğde Fabrikası’nda bir şenlik düzenlendi. Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay’ın ev sahipliğini yaptığı Çimsa Yaz Çocukları Şenliği’ne, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Niğde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Altan,Niğde İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Ahmet Akaycan, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ramazan Fidanoğlu, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Şener, Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Recep Özkan da katıldı.

ÇimsaGenel Müdürü NevraÖzhatayyaptığı konuşmada, “Toplumumuzda değer yaratan ve kalıcı sosyal sorumluluk çalışmalarını her zaman destekliyoruz. Gurur duyduğumuz “Yaz Çocukları” projemizile yoğun bir eğitim dönemini tamamlayan minik dostlarımızın yaz tatillerini verimli bir şekilde geçirmelerini istedik. Projeye katılançocukların iletişim becerilerini güçlendirdiklerini, arkadaşlık ilişkilerini geliştirdiklerini ve potansiyellerinin farkına vardıklarını görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda farklı illerde de gerçekleştireceğimiz Yaz Çocukları projesi ile yüzlerce çocuğun duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimini desteklemeye devam edeceğiz”şeklinde görüşlerini paylaştı.

Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı – Çevko’nunda desteklediğiÇimsa Yaz Çocukları Şenliği’ndeçevreci kedi ‘Çevki’ çocuklarla bir araya geldi. Etkinlik sonrasında çocuklara Çevko’nun çocuk kitapları hediye edildi.

Dört yılda 383 çocuk Çimsa ile kendini keşfetme fırsatı buldu

Çimsa, Yaz Çocukları Projesi ile çocukların kişisel gelişimi ve özgüvenlerinin pekiştirilmesini hedefliyor. Yaratıcı drama, yaratıcı yazarlık, basketbol, voleybol ve koordinasyon derslerinden oluşan eğitim programı her yaş grubunun gelişimini destekleyecek şekilde özel olarak hazırlanıyor. Uzman psikologlar tarafından hazırlanan eğitim programı çocukların duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimleri üzerine odaklanıyor.

Çimsa Yaz Çocukları’na katılan çocuklar, yaşadıkları sorunlarla başa çıkabilecek duygu, düşünce ve davranışlarını yönetebilme, iletişim, dikkat, algı gibi becerilerini geliştirirkenpotansiyellerini fark ederek grup içinde birlikte hareket edip iş birliği yapabilme yönlerini de geliştirme fırsatı buluyor. Ayrıca, hayal güçlerini kullanarak okudukları masalları yeniden yazıyor, yazdıkları masallar için kendi tasarımları ile yaptıkları kitaplar oluşturuyorlar. Spor aktivitelerinde ise basketbol, voleybol ve koordinasyonun temel kurallarını öğrenmekle kalmayıp bedenlerinin güçlü ve gelişim alanlarını fark ediyorlar. Takım çalışmalarında dayanışma, yardımlaşma ve birlikte başarma gibi değerleri deneyimliyorlar.

Her dönem 1 psikolog,3 drama eğitmeni ve 3 spor eğitmeni ile gerçekleşen projeye Çimsa çalışanlarının çocuklarının yanı sıra civardaki köy sakinlerinin çocukları da katılıyor. 4 yılda toplam 383 çocuk Çimsa Yaz Çocukları kurumsal sosyal sorumluluk projesine katıldı. Bu yıl, Niğde Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin Çocuk Üniversitesi bölümü ile gerçekleşen işbirliği çocuklar için yeni bir ufuk açtı. “Küresel İklim Değişikliği ve Bireysel Davranışlarımız” eğitiminde iklim değişikliğinin nedenlerini ve etkilerini azaltabilmek için yapılması gerekenleri öğrendiler. Geri dönüşüme gidecek kağıtlar ve kartonlarla yaptıkları oyuncaklarla atıkların değerlendirilmesini öğrendiler. Niğde Üniversitesi’nde göç eden kuşların dinlenme yeri olan baraj gölünde flamingoları gözlemleyerek ekosistem hakkında bilgi edindiler.